Детегледачката – най-добрият приятел на твоята кариера

Rate this post

 

 

Да решиш дали да останеш вкъщи с детето или да се върнеш на работа е един от трудните въпроси, пред които се изправя всяка майка. Все пак обаче, когато си взела  решение в полза на кариерата ти, е  добре да обмислиш вариантите за грижите за твоето дете. Добре е това да се случи  по-рано, особено когато опции като  детска градина или помощ от баба и дядо са отпаднали.

 

Потърси детегледачка

Търсенето на детегледачка, на която едновременно да имаш доверие, да е грижовна и да има подход към децата, си е истинско предизвикателство. Добре би било  да потърсиш професионалисти, ако не можеш да се справиш сама при този важен избор.

Агенции, които предлагат подобни услуги, гарантират наличието на квалифициран персонал. Добре е при избор на детегледачка от агенция да се обърне внимание на няколко неща.

 

  • Методите, които са приложени за оценка на професионалния опит;
  • Образование;
  • Провери и документи като: свидетелство за съдимост, сертификати  и   всичко останало, което да даде  максимална яснота за човека, на когото ще довериш твоето дете;
  • Добър вариант също е да се спреш на жена, която работи (или е работила) като учителка в детска градина и има опит с деца;

Какви са предимствата?

 

  • Ти определяш работното време  в зависимост от  личния ти график;
  • Детето ти ще получава лично отношение;
  • Ако твоят бюджет е ограничен, може да я наемеш и на почасова работа. Това е доста добра алтернатива, която агенциите предлагат.

 

Не бързай с промените

 

Преди да се върнеш на работа е добре да направиш няколко срещи на детето  с  детегледачката.Оставяй ги повече време сами, и така всеки ден плавно детето ще привиква с новия човек до него.Това е  добър подход и за двете страни. Все пак не бива да забравяш и за твоето спокойствие, за да имаш пълноценно работно ежедневие.

 

Не пренебрегвай себе си

 

Опитай се да не мислиш постоянно за детето – дали се е нахранило или наспало. Фокусирай се максимално върху работата. Така ще бъдеш полезна  много повече и за професионалното ти развитие.

 

П.П. И не забравяй – в съвременния свят съществуват много примери на  успешни жени, които умело съчетават професионалния и личния живот.

 

Защо и ти да не бъдеш една от тях?!:)

 

 

АБОНАМЕНТ

Абонирай се за новини и  събития на агенцията тук: Newsletter

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *